dissabte, 27 de març del 2010

Impressionants imatges del món en que vivim.

.
KOYAANISQATSI - POWAQQATSI - NAGOYQATSI.

La trilogia “Qatsi” de Godfrey Reggio és un projecte cinematogràfic grandiós i esplèndid que penso és de visió absolutament obligada. Representa un exercici constant per a la ment que, sense donar-nos un instant de treva, ens obliga a continues reflexions sobre el món en que vivim. Un cant (autocrític) a la humanitat. Una experiència impressionant i emotiva.


KOYAANISQATSI. Expressió dels indis Hopis que ve a significar “Vida sense Equilibri”. A través d’imatges espectaculars i d’una música excitant, mostra el dolorós contrast entre la natura verge i el ritme vertiginós de la vida urbana i del que en diem “l’estat del benestar”.

POWAQQATSI. La transformació constant de la vida, les cultures, les religions. Un documental colpidor a partir del qual veurem el món, i als homes i dones, amb uns altres ulls.

NAQOIQATSI. La violència de la civilització. La transformació del medi natural fins a un món tecnològic i en guerra. Estem atrapats en un món que potser no volem però ens en servim.

Busqueu un proveïdor a la xarxa i compreu-vos els DVDs. Passeu de Youtube (veureu imatges de poca qualitat i fragments sense ordre que moltes vegades han estat modificats).

www.koyaanisqatsi.org/ Imprimir artículo