dimecres, 1 de desembre del 2010

Una banda de Jazz/Rock de culte.

Morphine.
Morphine va ser una banda de rock alternatiu dels anys 90 amb un estil únic i una personalitat molt remarcable. Formada per tan sols tres membres es van moure entre el jazz i el rock en un estil propi difícil de definir. Van ser acollits molt favorablement per la comunitat subterrània indie dels Estats Units. Fora d’aquests ambients la seva repercussió mediàtica i comercial va ser més aviat escassa.

Morphine estava formada per:

- Mark Sandman: Baix elèctric/Veu.
- Dana Colley: Saxo baríton/Saxo tenor.
- Jerome Deupree: Bateria i Percussions.

Billy Conway va alternar en alguns períodes el lloc de bateria amb en Jerome.



Una particularitat de tocar d’en Mark Sandman era fer-ho amb un baix de dues cordes amb tècnica slide.

El 3 de juliol de 1.999 Mark Sandman va morir dalt de l’escenari durant una actuació en directe a Italia. La seva mort, resultat d’un atac de cor, va representar el final de Morphine.

L’any 1.997 Dreamworks va produir un divertit vídeo sobre una de les seves cançons (Early to bed) que va ser nominat als Grammy.



Aqui teniu un enllaç de Spotify a "Cure for Pain", un dels seus albums. Imprimir artículo

3 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

que bé!!!!! veig que estas en la mateixa "onda"... per una banda el Max Roach i ara em trobo Morphine!!!!
una banda sensacional...els tinc tots, je, je!!! i el doble+dvd dedicat al Mark. oh!!!! qualsevol dia ens intercanviem tresors!!! aviat faré un especial Morphine a la ràdio.

celebro aquestes meravelloses coincidències!

Llop Estepari ha dit...

Bé, Angel, tu ets un autèntic especialista en la matèria. Com pots veure en el meu blog jo vaig picant una mica d’aquí i una mica d’allà. Però vaja, l’important és que totes aquestes “entrades” ens facin vibrar una mica i el “feedback” funcioni.
Salut.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ja m'agradaria ser "especialista" però no puc, també pico una mica de cada lloc...però Morphine és un punt i a part. Toquem masses tecles i cal dossificar-les, el temps no admet més espais.

keep the faith!