dilluns, 31 d’octubre del 2011

Somien els Cyberllops amb pastors elèctrics?

Luiggi Bertolotto ha estat potser el més famós ensinistrador de puces de tots el temps. Diuen que per tal d’evitar que aquest insecte s’escapés amb un bon salt, provocant que algun espectador comencés a gratar-se  convulsivament, va idear un enginyós mètode: consistia en tancar la puça dins d’un got durant uns dies. Quan la puça saltava, inevitablement topava amb el vidre invisible de manera que arribava a creure’s  que en realitat no podia saltar i deixava de fer-ho. Una repressió psicològica molt subtil.

 Aquesta estratègia m’ha fet pensar en una altra de més rebuscada: El “Tractament Ludovic”. Mètode al que és sotmès l’Àlex (protagonista de la “Taronja mecànica”) per tal de curar-se del seu comportament ultra violent: li administren una droga al temps que li passen imatges de sexe i violència d’una manera repetitiva. La finalitat és que acabi responen a les imatges de la mateixa manera que respon a la droga.

Dit això, em movia dies enrere per la Portella d’Orlu quan topo amb una manada de llops. En compto ben bé set o vuit. M’adreço al llop alfa:

- Ep! Germà! No us feia per aquestes altituds – li dic.
- Anem a veure si ens fem algun cabirol. Ja no ens agraden les ovelles.
- I dons? – interrogo estranyat.
- No ho sé. Quan les veiem ens agafa una mena d’esglai i fugim.
- I que me’n dius de les gallines?
- Igual. Als llops de la Serralada de Madres els hi passa el mateix. No t’acostis a les ovelles! Fuig si les veus!

Desconcertat, faig una incursió per masies, estables i conreus. Tot sembla tranquil. Unes ovelles pasturen darrera d’una tanca. M’hi acosto, però abans de saltar llegeixo una petita placa metàl•lica en el reixat: PASTOR ELECTRICO ZAGAL.
En busco informació i, després de comprovar que es tracta de tanques electritzades, llegeixo coses com aquesta:

“…Todos los animales necesitan ser educados. Después de recibir la primera descarga (de unos 10.000 voltios) y memorizado sus efectos, su instinto de supervivencia les impide volver a acercarse a la línea del pastor eléctrico… Esta estratagema funciona para alimañas como el lobo…“

Passo perquè tothom defensi els seus interessos però no tolero un insult com el de “alimaña”. D’altra banda ... què en quedarà de les nobles baralles entre llops i mastins i de les trifulgues amb pastors de carn i ossos com Déu mana? Això és una guerra bruta i amb mala fe.




Prenc un decisió: Analitzo el funcionament del mencionat pastor elèctric i estudio maneres de desactivar-lo. Tot seguit llegeixo tot el que puc sobre Ivan Petrovich Pavlov i el condicionament clàssic. Estudio l’aprenentatge associatiu i tècniques de psico-ajuda. Fet això, preparo un mètode de desprogramació i me’n torno a les muntanyes.
Si volen guerra, tindran guerra.

-------------------------------------------------------------
Imprimir artículo

13 comentaris:

Yáiza ha dit...

Potser l'olor de carn i sang fresca que pot desprendre una gallina o una ovella estímul suficient per educar el llop,... I que aprengui a desconnectar el pastor elèctric!!! Quins invents que fan, avui en dia. De totes maneres no m'hauria de sorprendre: he vist un mètode similar per evitar que un gat s'escapi del seu terrat...

Llop Estepari ha dit...

Yáiza, per la manera que parles de l’olor de carn i sang fresca penso que ja t’estàs tornant mig lloba! Saps quan és la propera lluna plena a París? Ves en compte, els teus udols poden despertar a mitja Residència!
Un Oudeaul (vaig perfeccionant el meu francès).

Gemma Sara ha dit...

Llop, segur que el teu mètode de desprogramació funciona. Recorda el final de La taronja mecànica...

Llop Estepari ha dit...

Gemma Sara, em sembla que se m’ha girat feina. No sé quin resultat es pot obtenir aplicant aquestes teràpies d’una manera col•lectiva (ja saps que els llops formen famílies i clans amb llaços molt estrets). Ara no n’estic tan segur que això funcioni! Però no s’ha de donar per perdut! Cal lluitar contra la repressió i per la llibertat! Els llops reivindiquem el dret de poder menjar ovelles! A les barricades! ... Uf! Un moment més i surto al carrer ...
Aauuuuu!

Gemma Sara ha dit...

Per l'alliberació licàntropa!! (on s'ha de signar? ens hem de manifestar a la Plaça Catalunya?)

en Girbén ha dit...

Fa gràcia com el nom de popular de l'enginy és reitera tant en castellà com en català: "zagal" pels uns, i "vailet" pel altres (noms que rememoren l'ancestral estructura ramadera: majoral, pastor, rabadà, vailet).
No li expliquis a ningú: alguns pispes sense cor saben que els "vailets" aïllats, en un punt remot i solell del seu recorregut, estan connectats a unes bones plaques solars i a un eficient sistema de bateries. Aquest és el seu punt feble. Auu!!!

Unknown ha dit...

Ves quines coses d'inventar, pastors elèctrics! No empuc imaginar el Girbén parlant hores amb un pastor elèctric.
Tens tot el meu suport, cal desactivar aquest giny.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Ha estat un plaer. Avui he rebut l'udol del llop estepari per telefon i això no passa cada dia. La xarxa secreta, com els rius subterranis, avança i camina.

El "temari imprescindible" segueix proveïnt amb somnis aquest pantalla.

Salutacions!

Llop Estepari ha dit...

Girbén, doncs no coneixia el nom de “vailet” donat al pastor elèctric català. Si, és ben curiós que el reservin per a la jovenalla. No sé, però ho trobo com una mica menyspreador. Hi veig un rerefons de feina bruta. O a mi m’ho sembla.
Un udol.

Llop Estepari ha dit...

Eulàlia, en Girbén és home d’alta volada i visió amplia. Qui parla amb les pedres ja té tots els drets de conversa.
Aauuuuuu!

Llop Estepari ha dit...

Àngel, els rius subterranis acaben brollant a la superfície. Esperem que aquests siguin uns bons dolls que reguin i fertilitzin.
Aauuuuu!

Lluís Bosch ha dit...

Se m'acut que et podria ajudar la PNL, una parenta llunyana de la psicoanàlisi que es va fusionar amb el conductisme. Ja m'ho explicaràs si funciona...

Llop Estepari ha dit...

Lluís, m’he llegit el programa de “DreamTeam, Coaching y PNL”. Sembla cosa seria. El problema és que un dels punts del temari és “Como desarrollar su potencial humano”. A la resta de la llopada no els hi a fet massa gracia (bé, el dia que toqui aquest tema sempre podem fer “campana”).
Udols.