diumenge, 17 d’abril del 2011

El Tío Gilito.

Periòdicament la revista americana Forbes fa públic unes llistes amb els “best”, “most expensive”, “most powerful”, “richest”, “largest” i altres superlatius que fan referència al milloret de l’univers adinerat.


En aquestes llistes hi ha dictadors, especuladors, mafiosos, plutòcrates ... Si tinguéssim que explicar aquests significats a un nen li diríem: Son gent dolenta. Definitiu i contundent. No hi ha res pitjor que dir-li: “És un senyor dolent”.


Però Forbes no en té prou amb aquestes llistes que fan referència a persones que formen part del món real. Amb una ostentació de grolleria ètica (els hi deu fer gràcia) han buscat el personatge més ric del ....... món de ficció!! Ens desmunten els somnis.


I qui és l’elegit? El Tío Gilito (Scrooge McDuck). No em puc imaginar com les ments cobdicioses de Forbes han arribat a la conclusió de que el Tío Gilito és el més ric del món irreal. Inclús, per tal de que ens adonguem de que saben el que es fan, han arribat a valorar la seva fortuna amb precisió: 44.100 milions de dòlars. La cosa, com diuen, “tiene miga”.


Evidentment el Tío Gilito (Scrooge McDuck) és americà. Escombren cap a casa. Que passa amb Aladí i la seva llàntia meravellosa? O Alí Babà i els quaranta lladres? En aquest darrer cas els lladres ja venen amb el “pack”, no els haurien de buscar. Però es veu que per Forbes aquells candidats que formen part de “l’Eix del Mal” no compten.


Reivindiquem Aladí i Alí !! Enviem e-mails massius a Forbes per tal de fer valdre els drets dels més rics dels països pobres contra els més rics dels països rics !! Els rics son rics siguin d’on siguin !!


L'entranyable Fernandel en el paper d'Alí Babà.
Jo quasi diria que en aquesta imatge se'n està enfotent de Forbes.
Lloc web de la imatge: toutlecine.com

----------------------------------------------------------------------------------------------
Imprimir artículo

7 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Si bé m'apuntaria a reivindicar l'Alí-Babà, per altra banda penso que ja s'ho faran. Potser estaria bé fer la llista de les 10 persones més pobres del planeta.

Bru ha dit...

Hi ha cap dona en aquesta llista?
Què me'n dius de la princesa del pèsol? Estic segura que posseeix grans propietats.

(Gràcies)

Bru ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Llop Estepari ha dit...

Lluís, si es fes una llista amb les deu persones més pobres, estic segur que hi hauria gent que ho consideraria “cosa de mal gust”.

Llop Estepari ha dit...

Bru, el cert és que m’ha costat trobar una dona rica i de ficció. Però al final n’he trobat una: la Duquessa d’Alba. Dubto que hi hagi res d’autèntic.

(A tu).

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

caram! el tio Gilito, Fernandel...Alí-Babá...interconnexions còsmiques!
i, insisteixo en el que t'he dit en el meu blog: que el teu primer disc fos The Letter de The Box Tops, és pura mitologia estepària.

salut!

Llop Estepari ha dit...

Àngel, hi podríem afegir un altre actor que acompanyés en Fernandel en els seus desigs d’enriquir-se: en Topol cantant allò de “If I were a richman .... “