dilluns, 15 de novembre del 2010

Noche de estreno. (Opening night).

John Cassavetes.

Interprets principals:
Myrtle interpretada per Gena Rowlands.
Maurice interpretat per John Cassavetes.
Manny interpretat per Ben Gazzara.

Argument :

La pel·lícula gira sobre l’assaig i estrena d’una obra de teatre.

La Myrtle és ja una dona madura a la que li costa acceptar aquesta condició. A l’obra de teatre la Myrtle interpreta a la Virginia, una dona amb una personalitat i caràcter que no difereixen massa als de la pròpia Myrtle. Aixó li provoca problemes d’identitat i doble personalitat, agreujats amb visions de la seva enyorada joventut.

En Maurice interpreta en Marty, el “partenaire” de la Myrtle en l’obra de teatre i que anys enrere havia estat la seva parella.

En Manny és el director de l’obra. Però està més preocupat per la vida emocional de la Myrtle que per la seva interpretació en l’obra.



La pel·lícula és una obra (la de teatre) dins d’una altra (la mateixa pel·lícula) en la que predominen les crisis emocionals i de doble personalitat de la Myrtle, i porta als protagonistes a un doble joc d’identitat entre la seva vida real i el seu paper en l’obra de teatre. Fins al punt, que en un moment de l’obra la Virginia li diu al Marty: “ Eres un actor formidable, Maurice. No olvidemos nunca que esto es una obra de teatro”.

A la vida real John Cassavettes i Gena Rowlands van ser parella. Això afegeix un al·licient final i genial a la pel·lícula: el dia de l’estrena de l’obra es troben conversant dalt de l’escenari la Virginia i en Marty, la Myrtle i en Maurice, la Rowlands i en Cassavetes, passant de la ficció a la realitat.

Una pel·lícula genial.

Un fragment de l'assaig (v.o.):



. Imprimir artículo

2 comentaris:

Notis ha dit...

És impressionant!!.
Arriba un moment que, al barrejar dalt l'escenari la vida real i la ficció, ja no saps si el que interpreten és o no el guió teatral.
Crec que és important que la vegin, sobretot, els que es dediquen a l'interpretació.

Llop Estepari ha dit...

Notis, celebro que estiguem d'acord. Una altra pel·lícula molt recomanable d'en Cassavetes és "Una mujer bajo la influencia" també amb la Gena Rowlands. Salut.