dimarts, 10 de maig del 2011

Necessito una negra.

El títol d’aquest apunt pot portar fàcilment a malentesos. Pot semblar que l’autor d’aquest blog, simulant el Pepe Rubianes, busqui una mulata cubana de formes voluptuoses amb finalitats lascives.

- Ay, dame placer mi vida, dame placer mi amor.
- Ay, Titina que me he quedado sin fuerzas, llama a mi familia que me muero, Titina!
- Muere, pero dame placer mi vida, dame placer.

Excessiu.


Però no es tracta d’això. El que cerco és una escriptora amb facultats literàries que escrigui els apunts del blog per mi. Una negra. Darrerament trobo que vaig curtet d’imaginació i així com el meu Alter Ego (el Llop) se’n està sortint prou bé, el meu Ego genuí està patint una crisi de creativitat que comença a afectar la meva autoestima.


I perquè una negra i no un negre? Espero que els mascles del món blocaire no s’enfadin (en tot cas poden argumentar les seves raons en els comentaris d’aquest apunt) però, nois, les dones posseeixen una ironia subtil, una intel·ligència natural i una desinhibició dialèctica que penso que les fa més aptes per aquesta tasca.


Així dons he redactat un breu anunci, que no tinc objecció en publicar aquí mateix:




Es necessita escriptora per a treballs puntuals.
Imprescindible dominar la sàtira i ser coneixedora dels filòsofs grecs.
Es valorarà especialment haver llegit Gargantua i Pantagruel.
Ser capaç d’expressar amb ironia conceptes tan preuats com amor, vida, mort.
No cal una utilització massa acadèmica de la sintàxi.
No cal entregar cap Currículum. N’hi ha prou recitant alguna frase o passatge de Dario Fo.



De fet aquest apunt vol deixar com a rerefons el reconeixement a les dones escriptores. Potser les primeres mostres gràfiques i figures les van dibuixar els homes, els caçadors, els guerrers. Però estaria segur que la primera frase la va escriure, secretament, una dona. I encara m’atreviria a dir més: aquella frase descrivia un sentiment d’afecte.


Enheduanna, segona figura per l’esquerra, en una cerimònia religiosa (segle XXIV a. C.). Enheduanna va ser sacerdotessa a Ur, Mesopotàmia. És considerada la primera autora de la Historia.

----------------------------------------------------------------------
Imprimir artículo

12 comentaris:

Bru ha dit...

Només compleixo un dels requisits: sóc dona.

(no necessites ningú que t'escrigui)

Gemma Sara ha dit...

A mi, a nosaltres, vaja, ens passa una mica com a la Bru. Si no m'haguessin donat el títol a la tòmbola encara et podria parlar del Bé, la Veritat i la Bellesa, i l'altra meitat sí que té més coneixements, sobretot de Dario Fo, però això sí, sempre escriu amb lletra de pal. (És veritat, quines deurien ser les primeres frases??) Volem el llop tal com és!

Llop Estepari ha dit...

Bru, lo d’en Gargantua i en Pantagruel t’ho perdono. El teu comentari és prudent. A part dels excel·lents adjectius que mereix el teu blog, n`he trobat un de nou: Perspicaç (de visió mental aguda).
Udolo sense adular.

Llop Estepari ha dit...

Gemma Sara, Bé, Veritat, Bellesa et sembla poc? (anava a posar l’abreviació BVB, però me’n he adonat que te nom de Banc!). Espero amb candaletes els primers comentaris genuïns de la Sara (encara que el “curtíssim” sobre el conte no deixa de ser una opinió i una critica contundent). La primera frase podria ser la de una mare implorant als Déus pel bé d’un fill o d’una filla?

Unknown ha dit...

Servidora s'oferiria... si no fos perquè necessito un negre. És urgent.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

així està bé, sense amagar-ho, molt fan servir "negres" i no ho diuen, altres les demanen obertament, comme il faut!

ambient hammer al golden corner, campanya (des)electoral sonora, subcultures, hedonisme, working class pride, anar-hi anant, de blog en bloc, udolant i saltant marges.

salut!

Llop Estepari ha dit...

Eulàlia, servidor s’oferiria ... però aleshores entraríem en el cercle insòlit d’un escriptor que necessita una negra però que el mateix temps ell mateix fa de negre. I una escriptora que necessita un negre i ella mateixa fa de negra. Bé deixem-ho.

Llop Estepari ha dit...

Mesengeratapadera, m’atrauen les subcultures dels reductes resistents de La Dimensió Desconeguda. Potser el dia de la Gran Final (sinó hi ha lluna nova).
Benvinguda i un udol.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

comentari tècnic.

ei, ha desaparegut el comentari que vaig fer dijous, sembla que està passant a més blogs. En el meu blog ha passat amb vuit comentaris seguits.
Ha passat també aquí amb els corresponents udols?

Llop Estepari ha dit...

Àngel, sembla que s’han perdut els posts i comentaris fets a partir del dia 11, durant tasques de manteniment de Blogger. Diuen que estant intentant solucionar-ho. De fet els blogs han estat inaccessibles un parell de dies. No sé si es podrà recuperar el que s’ha perdut.

Llop Estepari ha dit...

Eulàlia, servidor s’oferiria ... però aleshores entraríem en el cercle insòlit d’un escriptor que necessita una negra però que el mateix temps ell mateix fa de negre. I una escriptora que necessita un negre i ella mateixa fa de negra. Bé deixem-ho.
(Comentari recuperat dels meus arxius, degut als problemes de Blogger)

Llop Estepari ha dit...

Mesengeratapadera, M’atrauen les subcultures dels reductes resistents de La Dimensió Desconeguda. Potser el dia de la Gran Final (sinó hi ha lluna plena).
Benvinguda i un udol.
(Comentari recuperat del meu arxiu degut als problemes de Blogger).