dilluns, 2 de maig del 2011

Anatomia d'un ramat.


Plat preat. Col·lectiu submís. El Senyor és el seu pastor! Ramat del Benestar. Mossegada de mastí. Quatre potes si! Dos peus no! Quatre potes si! Dues potes millor! Neguem càntics col·lectius. És de folls veure-hi un exèrcit? Qui ha executat l’ovella negra? Maleïda selecció la del escorxador. Ovelles al confessionari! El llop és confessor. Ego non te absolvo a peccatis tuis. Qui fa negoci de l’ovella morta? Amo, a l’ovella la mort el llop! Se’ns ha cremat l’anyell. Se’ns ha escarriat l’ovella. Coloma jau! Coloma vine aquí! Coloma no em deixis mai. Qui esquila les ovelles? Qui ha castrat el moltó? Que el Rei torni el Toisó al pastor! De qui és l’ovella del sarró? Qui balla el vals amb la Matilda? Manelic, perquè vas mentir? Mai vas matar el llop! Mai! Sé de què parlo.

Com tu, Cabrero, pastor, m’alleto dels pits de les muntanyes.

Imatge de la Xarxa.

-------------------------------------------------------------------------
Imprimir artículo

7 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Ai, aquell grandiós George Orwell... no em canso de fullejar un cop i un altre "Homenatge a Catalunya", on fa un homenatge a la Catalunya anarquista que un dia vam ser, abans de ser les ovelles que voten per majoria el llop del cap fred i el cor calent.

Llop Estepari ha dit...

Lluis, d’aquest llop del qui parles els de la meva espècie no em volem saber res. En tot cas, i suposant-lo llop, hauria de suportar la ignomínia de la resta. Quelcom de falsari deu tenir que el votin les ovelles!

Unknown ha dit...

El ramat del benestar aviat deixarà de tenir-ne i potser llavors la "liarà". Ara el confessionari és quadrat i a voltes projecta imatges d'un fons verd. O carrosses que passegen princeses. Seguim en estat letàrgic.
Malgrat el galdós panorama, jo confio que el ramat despertarà.

Llop Estepari ha dit...

Eulàlia, personalment penso que això del ramat (societat) del benestar és una enganyifa. Una mena de pastanaga que no arribem a assolir, però que fa que anem tirant del carro. Imagines qui hi ha dalt del carro?

Unknown ha dit...

No m'ho imagino. Ho sé: aquells que estan sota la palmera de les caiman, gràcies a una bombolla financera. Aquells qui remenen les cireres. Aquells que les han remenades sempre.

Notis ha dit...

Crec que el fet que hi hagi cada vegada més ovelles es deu a la comoditat de no haver de pensar ni d'actuar. És el... ja m'està bé. Però quan s'els hi acabi i no puguin disposar del que tenen actualment, vindràn les presses per saber que han de fer per actuar i millorar el present.
Seguirem udolant!!....

Llop Estepari ha dit...

Notis, el Pastor gestiona molt bé el subministrament d’herba. Sap quan ha de deixar a les ovelles en gana i quan els hi cal donar menjar i en quina mida. L’esperança està en les ovelles negres! (quasi en extinció). Un udol.