dissabte, 1 de gener del 2011

Els tèrbols vents del Poder.

Cuando el viento sopla.(Cinema animat).


Una pel·lícula que ja té els seus anys, però amb una idea de denúncia desgraciadament encara vigent. Si no l’heu vist, us la recomano vivament.

Argument: Davant de la imminència d’una guerra nuclear, una parella de jubilats anglesos que viuen en un ambient rural es disposen a construir un refugi que els protegeixi de l’explosió.


A partir d’aquí es desenvolupa, d’una manera magistral, tot un seguit d’accions, diàlegs, raonaments i acataments dogmàtics per part dels dos protagonistes que porta a un gran ventall de meditacions per a l’espectador.


Alguns dels exemples tragi/còmics i reflexions:


- En Jim (el marit) té una fe cega en el Govern i en el fulletó que s’ha distribuït on es mostra el procediment de construcció del refugi. Una de les seves grans preocupacions és com aconseguir la inclinació correcta dels 60 graus de les quatre fustes que conformen el refugi o en les petites diferencies normatives entre el fulletó del Govern i el fulletó Municipal.


- La Hilda (la seva dona) no es creu en absolut les notícies dels mitjans d’informació i continua amb la seva rutina diària. Quan per la ràdio s’anuncia que ha escletat la bomba, la seva preocupació consisteix en fregar els plats, treure la pols i deixar la casa en condicions.


- A l’endemà de l’explosió radioactiva, aparentment no passa res i el matrimoni s’estranya que no hagin repartit la llet. Segueixen amb la seva rutina i surten al jardí a prendre el sol.


- Amb el pas dels dies es van convertint dramàticament en espectres d’éssers humans.


- Tot plegat la pel·lícula és una critica a les postures conformistes, confiades, ingènues i de passivitat davant dels Governs. Davant de la Gran Mentida.


Títol Original: When the wind blows.
Director: Jimmy T. Murakami.
Guió: Basat en la novel·la gràfica de Raymond Briggs.
Fotografia: Peter Turner, Maureen Simons, Roger Chandler y Roy Watford.
Música: Roger Waters.
Dirección artística y disseny dels dibuixos: Richard Fawdry.



No sé en quin format es pot trobar la pel·lícula actualment. De totes maneres es pot veure bé per YouTube. Degut a la normativa està fragmentada en varies parts (14), però enllacen bé.





AQUI  hi teniu el primer fragment. La resta van apareixen en cada pàgina.

-------------------------------------------------------------------------- Imprimir artículo

2 comentaris:

Imma ha dit...

Ui que bé! Ja me la miraré. Ja m'has fet un regal de reis!! Que te'n portin molts a tu!

Llop Estepari ha dit...

Imma, pel comentari veig que no l’has vist. No te la perdis!! Et posaràs una mica de “mala llet” però val la pena.
Salut.